HET IDEE ER ACHTER....

 

 

 

In 2003 ontdekten wij aan de Kerkweg in IJhorst een te koop staande woonboerderij met er naast een grote stenen schuur. Het huis ligt in de oude kerkbuurt naast de Hervormde Kerk (1823) met de monumentale klokkenstoel. De kerkbuurt ligt in het nog oorspronkelijke beekdal van de Reest. Het is de oudst bewoonde plek in de wijde omgeving (begin 13e eeuw). Sindsdien is de Reest de grens tussen Drenthe en Overijssel. 

We vonden dat we voor de schuur een passende bestemming moesten vinden. We hebben de schuur aangepast en ingericht tot galerie en gastenverblijf. Door de aankleding heeft de galerie de vorm gekregen van een galerij. Vandaar DE GALERIJ. 

Boven DE GALERIJ is HET GASTHUIS (B&B) ingericht. Hier kunnen 2-4 mensen overnachten. Het ontbijt wordt in DE GALERIJ geserveerd.

In DE GALERIJ worden tussen april en oktober exposities georganiseerd. De opbrengst bestemmen we voor goede doelen. De afgelopen jaren hebben we de STICHTING NOABERHULP SAJOCAH en het LILIANE FONDS kunnen ondersteunen. In 2017 wordt een verkoop tentoonstelling gehouden voor de STICHTING NEPALIMED NEDERLAND.

De Stichting Noaberhulp Sajocah ondersteumt twee kinderrevalidatiecentra in Kameroen.  Het Liliane Fonds ondersteunt gehandicapte kinderen in een groot aantal derde-wereld landen. De Stichting Nepalimed Nederland ondersteunt gezondheidsprojecten in Nepal.

De GALERIJ en HET GASTHUIS zijn een hobby. We maken er geen bedrijf van, maar we willen wel een persoonlijk accent aan geven.


 

STICHTING NOABERHULP SAJOCAH: www.noaberhulp.org

LILIANE FONDS: www.lilianefonds.nl

STICHTING NEPALIMED NEDERLAND: www.nepalimed.nl